Da li je burgundi boja modni hit ove jeseni? Da li krop topovi odlaze u đubre i ko su trendseteri stila za jesen 2024. u emisiji "150 minuta" otkrio je naš proslavljeni kreator Bata Spasojević. 

Za početak, Bata je ukazao na ono što će biti aktuelno ove sezone:

- Ima tu dosta te neke klasične priče. Dobar crni kaput je apsolutno "must have", to moram da kažem. Koji može da traje i više sezona. Ne moramo posle da ga odložimo i da to negde završi i da ga poklanjamo. Ne, nego dobar, klasičan crni kaput je jako bitan za ovu sezonu. Bele košulje. Bele košulje su se vratile apsolutno, kao nešto što je imperativ za ovu sezonu. Bele košulje u svakom smislu. Da li su to duge, da li su kao haljine-košulje, da li su one ustručene, nekad su ustručene, nekad su malo šire - navodi Bata, ističući i da je korporativni stil, sakoi, nešto što će sigurno biti odlično za ovu sezonu. 

A kada se radi o komadima koji Bati nisu prioritet, bira sledeće:

- Bunde i krzno ove sezone ne toliko. Možda kada je eko priča u pitanju. Prava krzna su potpuno "out" dugi niz godina, ja bih rekao. 

Pored odeće, Bata se osvrnuo i na izgled dama:

- Kada pričamo o ženskoj silueti, taj peščani sat je jako bitan, struk je jako bitan da se naglasi, pa čak i bokovi ok. Gore je malo to ležernije.

Bata otkriva da će ove zime cvetni dezeni biti prisutni, a šta je još podelio, pogledajte u snimku:

Povezane vesti