Sigurno svi znamo kako oprati kosu, zar ne? Jednostavno nanesete malo šampona i temeljito ga isperete. Ali, izgleda da većina nas to radi pogrešno tokom celog života.

Jedna frizerka objavila je viralan video u kom objašnjava kako kod kuće možete dobiti uglađenu kosu kao u salonu, samo promenom nekoliko stvari u svojoj rutini tuširanja, piše Mirror.

Tvrdi da mnogi od nas ne šamponiraju kosu na pravi način, a čak je rekla i da postoji jedan deo naših pramenova koji uopšte ne bi trebao dodirivati sapunicu. U videu na TikToku, Rejčel Valentin rekla je da je uvek pitaju kako pravilno oprati kosu kod kuće. Započela je svoj video objašnjavajući da obično pere kosu iznad kade, glavom okrenutom naopako i telom potpuno izvan tuša.

Prvo se uverava da joj je kosa potpuno mokra pre nego što započne svoju rutinu pranja.

"Kada imam šampon u rukama, malo ga razredim da bi bio bolji, a onda ga nanesem na vlasište pre nego što ga počnem trljati. To osigurava da je šampon ravnomerno raspoređen. Zatim koristim vrhove prstiju, uz dobar pritisak, te masiram svako područje glave", objasnila je Rejčel. Upravo to je jedan od razloga zašto voli prati kosu iznad kade, jer joj omogućava da dosegne sva područja vlasišta.

A sada slede najvažniji deo - nemojte trljati šampon u vrhove kose. Rejčel tvrdi da su šamponi napravljeni za vaše vlasište i da vaši vrhovi ne trebaju, tako da možete pustiti vodu da ispere šampon iz kose, čime ćete lagano očistiti vrhove dok ispirete proizvod. Nakon što ispere šampon, Rejčel ponavlja ceo proces sa još šampona kao deo dvostrukog čišćenja.

@rachelvalentinehair Follow these hair wash steps and your hair will be just like when you leave the salon ! #haircareroutine #howtowashyourhair #greasyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

Ponovo sve isperete, a zatim "iscedite vodu" iz kose pomoću peškira da kosa ne bi bila potpuno mokra kada nanosi regenerator.

"Obratite pažnju na to gde stavljam regenerator. Ne ide na moje teme, prvo ide ravno na dužinu i vrhove, a onda ga raščešljam prstima", pokazala je Rejčel.

Komentatori videa podržali su Rejčelin savet, dok su drugi frizeri rekli da slede vrlo sličnu rutinu i da bi podstakli druge da učine isto.

"Kao frizerka, ne mogu dovoljno preporučiti da kosu perete ovako. Ako možete, mala masaža vlasišta dok regenerator stoji na kosi takođe čini čuda", napisala je korisnica.

"Kosa mi je uvek bila prljava i hrapava nakon pranja i feniranja, a sada znam i zašto. Dodavala sam šampon na dužinu kose i regenerator u koren", zaključila je druga.

Povezane vesti