U toku 2023. godine u Srbiji su 55 beba rodile mame starije od 50 godina, najnoviji su podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

O tome da li su trudnoće u petoj deceniji siguran izbor i postoji li uopšte pravo vreme za potomstvo osim onoga koje žena odabere sama govorile su ginekološkinja i načelnica Odeljenja dnevne bolnice, prof. dr Ana Mitrović Jovanović, glumica Ljiljana Jakšić i buduća mama Jelena Vasić.

- Biologija je vrlo jasna i biologija prepoznaje koji su to neki optimalni periodi kada bi trebalo ostvariti trudnoću, a to je svakako u današnje vreme, tu negde do 30. godine bilo optimalno. Ali mi smo tu i medicina je tu da pomogne svima onima kojima se želja desi tek posle 30., posle 40., pa i u 50-im - kaže doktorka, dok se glumica Ljiljana osvrnula na svoje majčinstvo:

- Ja to ne osećam kao težinu. Sve što je u vezi sa Darijom, od prvog trenutka je prosto meni olakšano i raduje me, čini me srećnom, pa mi zato ne predstavlja teškoću, ali nije jednostavno nimalo. 

Šta su još gošće otkrile na ovu temu, pogledajte u snimku:

Povezane vesti