Svi znamo da za farbanje i šišanje kose kod frizera često moramo izdvojiti prilično novca, ako želimo vrhunski rezultat. Pomisao na dodatno trošenje teško zarađenog novca na proizvode za negu kose može biti frustrirajuća, ali jedna stručnjakinja je pokazala zašto bi to moglo biti isplativo na duže staze, piše Mirror.

Frizerka i vlasnica kozmetičkog salona, Rejčel Treš iz SAD-a, podelila je video na društvenim mrežama u kojem objašnjava zašto bi trebalo, ako je moguće, uvek kupovati profesionalni salonski šampon i regenerator. U videu, Rachel sprovodi eksperiment na ekstenzijama za obojenu kosu koristeći dva šampona – jeftiniji i skuplji. Prvo je uzela dve čaše vode, u svaku dodala malo šampona i promešala ih kašikom.

Zatim je stavila obojenu ljubičastu ekstenziju u svaku čašu. Prva ekstenzija je otišla u čašu sa profesionalnim šamponom, gde je voda postala blago siva. Drugu ekstenziju je stavila u čašu sa jeftinim šamponom, i boja je odmah počela da se ispira, dok je voda postala ljubičasta.

Video pod nazivom "Sprovela sam mali eksperiment. Profesionalni salonski proizvod VS. Proizvod iz drogerije" postao je viralan: dobio je 17.000 komentara i podeljen je više od 78.000 puta. Mnogi su bili šokirani rezultatima, a jedna osoba je napisala: "Nije ni čudo što mi je kosa takva kakva je". Drugi komentar glasio je: "Znači, moram kupiti pravi šampon od tebe".

Međutim, neki nisu bili uvereni u rezultate eksperimenta, tvrdeći da godinama koriste jeftinije šampone i da nisu imali problema s kosom. "Redovno koristim jeftin šampon i nikada mi se boja nije tako isprala", zaključila je jedna korisnica.

Povezane vesti