Svi znamo da se tokom prehlade savetuje konzumiranje pileće supe. No, jeste li se ikada zapitali kako nam ona tačno pomaže u procesu ozdravljenja?

- Većina ljudi se uzda u pileću supu - ona je apsolutni klasik. Međutim, da li je reč o mitu ili ona zaista ima koristi - navodi "Tonic Health".

Objašnjeno je da je pileća supa sadrži veliku količinu karnozina, koji je sastavljen od aminokiselina koje dokazano smanjuju oksidativni stres i simptome infekcija gornjih disajnih puteva.

Zbog ovoga je pileća supa efektna kada je reč o ozdravljenju od prehlade i gripa. Međutim, imajte na umu da ovo važi samo ukoliko konzumirate prirodnu domaću supu, a ne onu iz supermarketa.

- Pileće supe iz supermarketa imaju otprilike samo šest posto pilećeg mesa, tako da nećete uneti dovoljnu količinu karnozina. Njega možete dobiti isključivo iz domaće pileće supe - navedeno je.

Naravno, pileću supu bi trebalo češće konzumirati i kada niste bolesni, kako biste sprečili nastanak neželjenih simptoma, naročito tokom sezone prehlade.

Povezane vesti