„To ne znači da odmah treba sve da probate. Kada postite i ako imate svog duhovnika, mnogo lakše vam je da to podnesete. Mrsna hrana jeste izazov, i naredna tri-četiri dana ćemo da jedemo tu hranu što zaista može biti veliki problem. Zato budimo obazrivi. Ako ste od onih koji su stavili na trpezu sve što treba, i niste na vreme odložiti to u frižider, uvek savetujem da podelite“, savetuje Milka i dodaje da namirnice na trpezi treba da stoji samo dva sata.

Hrana koja je termički obrađena može da se zamrzne ukoliko procenite da ste je pripremili u većim količinama i da vam neće biti sve potrebno za trpezu.

"Ribu možete da zamrznete samo ako ste je vi spremili. U suprotnom ne znamo kada su pekli ribu onu koju smo kupovali na pijaci", savetuje nutricionistkinja i dodaje da ako smo kupili ribu sa marinadom, moramo da procenimo da li je taj peršun svež, jer samo takvu možete zamrznuti.

Zašto je limun bitan dodatak u situacijama kada zamrzavamo višak hrane posle praznika i zašto je važno u ovom periodu unositi što više kefira, objasnila je nutricionistkinja u nastavku:

Povezane vesti