Da li ste čuli za DOPAMINSKI JELOVNIK? Nutricionistkinja savetuje ŠTA da jedemo kako bismo bili srećni
Dopaminski jelovnici su sve popularniji, a navodno bi mogli mnogo da utiču na vaš život.
10.1.2025. 10:51
Šestog januara riba, sedmog januara meso, a osmog sve ono što je ostalo od šestog i sedmog! Šta da radimo posle praznika i kako da vratimo organizam u balans, pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević.
10.1.2025.|9:21
Izvor: Prva TV/A.B.
„To ne znači da odmah treba sve da probate. Kada postite i ako imate svog duhovnika, mnogo lakše vam je da to podnesete. Mrsna hrana jeste izazov, i naredna tri-četiri dana ćemo da jedemo tu hranu što zaista može biti veliki problem. Zato budimo obazrivi. Ako ste od onih koji su stavili na trpezu sve što treba, i niste na vreme odložiti to u frižider, uvek savetujem da podelite“, savetuje Milka i dodaje da namirnice na trpezi treba da stoji samo dva sata.
Hrana koja je termički obrađena može da se zamrzne ukoliko procenite da ste je pripremili u većim količinama i da vam neće biti sve potrebno za trpezu.
"Ribu možete da zamrznete samo ako ste je vi spremili. U suprotnom ne znamo kada su pekli ribu onu koju smo kupovali na pijaci", savetuje nutricionistkinja i dodaje da ako smo kupili ribu sa marinadom, moramo da procenimo da li je taj peršun svež, jer samo takvu možete zamrznuti.
Zašto je limun bitan dodatak u situacijama kada zamrzavamo višak hrane posle praznika i zašto je važno u ovom periodu unositi što više kefira, objasnila je nutricionistkinja u nastavku:
Dopaminski jelovnici su sve popularniji, a navodno bi mogli mnogo da utiču na vaš život.
10.1.2025. 10:51
Šestog januara riba, sedmog januara meso, a osmog sve ono što je ostalo od šestog i sedmog! Šta da radimo posle praznika i kako da vratimo organizam u balans, pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević.
10.1.2025. 9:21
Zamislite da morate da obavljate kućne poslove i to noktima dužim od metar! To je pošlo za rukom jednoj majci, koja je sa tako ekstremnim manikirom kuva i čuva čak petoro dece! Pitamo se kako...
9.1.2025. 15:00
Dopaminski jelovnici su sve popularniji, a navodno bi mogli mnogo da utiču na vaš život.
10.1.2025. 10:51
Zamislite da morate da obavljate kućne poslove i to noktima dužim od metar! To je pošlo za rukom jednoj majci, koja je sa tako ekstremnim manikirom kuva i čuva čak petoro dece! Pitamo se kako...
9.1.2025. 15:00
Ukoliko želite da nakon jače praznične ishrane vratite balans i krenete sa treninzima, važno je da to uradite na pravilan način.
9.1.2025. 9:53
Ovim tretmanom bi navodno trebalo da se rešite blažih migrena, problema sa sinusima, ali i alergija i vrtoglavica.
8.1.2025. 11:27
Stručnjaci upozoravaju ljude sa osetljivim stomakom da izbegavaju podgrevanje božićnih ostataka hrane tokom praznične sezone, zbog potencijalno ozbiljnih zdravstvenih rizika.
7.1.2025. 8:06
Sutra se završava Božićni post, pa će se na trpezi naći razna mrsna hrana. Ipak, za one koji su izdržali ceo post, nagli prelazak na ovakav tip ishrane, može da predstavlja problem po organizam.
6.1.2025. 10:53
"Ne mogu da budem skromna devojka koja je svima dobra i svima ugađa".
10.1.2025. 10:18
Pevač je pričao o svojoj bivšoj supruzi i na koji način zajedno odgajaju ćerkicu.
10.1.2025. 9:45
Sreli smo se sa pevačem koji je ekipu "Exkluziva" sjajno ugostio i usput nam otkrio kako izgleda njegova ishrana, šta sebi ne dozvoljava što se tiče fizičkog izgleda, i da li za nekim namirnicama ne prestaje da žudi.
10.1.2025. 9:26
Dugo je radila kao softverski tehničar i bila na vrlo plaćenoj poziciji, ali je onda odlučila da ostavi sve i ostvari svoj san iz detinjstva. Ta želja se probudila onda kada je odnela titulu pobednice druge sezone "MasterChefa Srbija".
10.1.2025. 9:02
Pevačici je protekla godina donela razvod, ali i brojne poslovne uspehe, među kojima je svakako lansiranje prvog JK parfema!
10.1.2025. 8:42
Pitali smo našeg poznatog astrologa Vladimira Vlajića šta pevačicu čeka 2025. godine.
10.1.2025. 8:08