Sezona alergija mnogima donosi kijanje, suzne oči, svrab u grlu, a upravo u ovom periodu, određene namirnice mogu da ublaže ili da pojačaju te simptome. 

Kako da prilagodimo ishranu u sezoni alergija otkrila je u emisiji "150 minuta" Rada Vejin, nutricionistkinja:

- Treba izbegavati namirnice koje su trenutno u procesu cvetanja, namirnice koje su sezonske. Izbegavati konkretno paradajz, tikvicu, celer, jabuke, breskve koje možda nisu na našem tržištu, ali to su neke namirnice koje su sada trenutno u kontaminaciji jer imaju slične proteine, kao što se nalaze u proteinima tih polena trave - kaže Rada i savetuje:

- Da se pije dosta toplih napitaka. Na primer, jedan jako dobar napitak, koji se pokazao efikasan je sa đumbirom, kurkumom, limunom i medom. U određenoj koncentraciji, zaslađeno, piti svaki dan. Inače, preporučuje se hipervitaminska ishrana, koja u svom sastavu treba da ima vitamin C, vitamin E, kalcijum i magnezijum.

Koje još namirnice treba izbegavati i šta je još savetovala nutrucionistkinja, pogledaje u snimku:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Duration -:-
 
1x
Advertisement

Povezane vesti