SASTOJCI:

- grumen svežeg đumbira
- 1 litar vode
- 3 kašičice domaćeg meda
- 1 limun

PRIPREMA:

Oljuštite koren đumbira i isecite ga na tanke kriške. Stavite đumbir u šerpu i prelijte ga vodom, pa stavite da se taj aromatični koren kuva barem 15 do 20 minuta na umerenoj temperaturi. Nakon toga maknite ga s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta. Procedite čaj, zasladite ga domaćim medom i dodajte limun po želji, pa pijte dok je vruće.

Razlozi zbog kojih bi trebalo da skuvate napitak od đumbira:

1. Osnažuje telo i jača imunitet

2. Ubrzava oporavak kod prehlada i viroza

3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu

4. Blagonaklono deluje na nervni sistem

5. Podstiče probavu, rad creva i smanjuje nadutost

6. Podstiče cirkulaciju

7. Utopliće vas bolje od najdebljeg zimskog ćebeta

Izvor: Zadovoljna.hr

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.