Međutim, nutricionisti nas upozoravaju da postoje namirnice koje često jedemo za doručak, a mogu doprineti pojavi mnogobrojnih upala u našem telu.
Hronične upale su posledica različitih bolesti kao što su dijabetes, srčane bolesti, oboljenja krvotoka, moždani udar, ali i nepravilna ishrana. Evo koje namirnice često konzumiramo ujutru, a koje mogu biti glavni okidači za razvoj upala u našem organizmu:
- Ovsene pahuljice sa ukusom
- Palačinke
- Prerađevine od mesa
- Pahuljice sa rafinisanim šećerom
- Beli hleb
Iako ove namirnice svakako doprinose pojavi upala u telu, nutricionisti ističu da ih ne moramo potpuno izbaciti iz ishrane, već samo smanjiti njihov unos, odnosno konzumaciju svesti na minimum.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.