Živorada širom Srbije znaju po nadimku Sopotski Tito, a na šalu voditeljke "150 minuta" da li je to politička ili volja naroda, na šta je odgovorio:

- Volja naroda pretočena u politiku, ali suština je da uđete u neki posao, posao predsednika opštine sa 33 godine. Mislio sam da će biti epizoda, a ono traje - priznao je Živorad, za kojeg je kaže da je toliko blizak narodu, da čak zna koliko svaka kuća ima krava.

- Sopot je jedna sredina razuđena opština, 270 km2, ali moj život, čitav profesionalni život je vezan za Sopot. Prvo tamo sam rođen, a onda profesionalno se vezao kad sam završio fakultet, ostao tu gde jesam. Radio u trgovini, upoznao ljude u trgovinskom preduzeću kao pravnik, pošto sam u Beogradu diplomirao. Radio sam tu nekoliko godina, pa onda bio sudija za prekršaj, upoznam svoje građane iz nekog ugla prekršaja, ali naravno blažeg narušavanja te javne discipline. Pa onda sekretar opštine, pa kroz to što sam radio kao sekretar opštine, radili smo razne akcije, telefone, vodosnabdevanje, upoznate narodi. I onda kad je došla ta 1989. godina, na iznenađenje okruženja je bilo da ja kao mlad ulazim u jednan sistem gde je zaista je postojala abeceda i gde neko je možda ranije ušao u političke vode nego što sam ja - ispričao je Živorad Milosavljević, a njegovu priču u celosti pogledajte u videu u nastavku teksta.