Tanja se dugi niz godina borila sa anoreksijom i bulimijom, a do toga je došlo kada je odlučila da smrša 2 kilograma, ali je na kraju izgubila 20 kilograma. Tada je imala samo 33 kilograma, nakon čega je usledila teška borba.

Tanja je u emisiji "150 minuta" ispričala kako je izgledala njena borba:

- Izgleda jako teško i zapravo postoji ideja u glavi da postoji višak kilograma. Tako da to može da bude zajednička stvar, ali pre svega je psihološka borba. Kilogrami su, da kažem, posledica svih borbi koja se vode u glavi - rekla je ona, pa dodala:

- U mom slučaju je to krenulo veoma benigno. Želela sam da izgubim svega 2-3 kilograma i onda je to otišlo na neku potpuno drugu stranu. Brzo sam postala svesna da je moja kilaža previše niska i nije mi se to dopadalo, ali kao da nisam mogla da se zaustavim - priznala je Tanja, a na pitanje kako je uspela da smrša 20 kilograma, a da sebi nije postavila granicu, rekla je:

- Brzo je to prešlo u bolest. Bila sam svesna toga i onda je sve počelo da se vrti oko te kontrole. Strah od dobijanja kilograma je bio izraženiji od želja da smršam. Pošto sada ja radim sa devojkama koje su u istom problemu, ono što često govore je "želimo da se ugojimo, ali plašimo se da to sada ne ode previše". I to naravno nije baš realan strah, zato je i bolest - otkrila je Tanja koja je nakon borbe sa anoreksijom postala nutricionista, a njenu priču u celosti pogledajte u videu u nastavku teksta.