U prolećnoj sezoni emisije "Radna akcija sa Tamarom", pomogla je 14 porodica koje žive na teritoriji zapadne i centralne Srbije. Uz pomoć lokalnih samouprava, kao i gledaoca, pratioca koji su putem sajta stamaromuakciji.rs prijavljivali porodice, odabrane su neverovatne porodične priče.

Ovu sezonu, obeležile su kuće sa veoma emotivnim zapletima, kuće koje su bile veoma udaljene od magistralnih puteva, kao i mnogo dece. Skoro sve porodice su bile višečlane.

Renovirano je oko 1500 kvadrata životnog prostora, pomogli su 14 porodica, od kojih 60-oro dece. Uz veliku podršku lokalnih samouprava i privatnih firmi sagradili smo i 7 krovova, postavljeno je nekoliko plastenika, obavljeno dosta obimnijih građevinskih radova. 

Produkcija je završila prolećnu sezonu sa ukupno 214 renoviranih kuća.

Ekipa "Radne akcije sa Tamarom", posetila je porodice kojima su pomogli u prethodnom periodu, kako bi videli kako sada žive.

Prva stanica bilo je selo Medveđa, opština Trstenik i porodica Palurević. 

Kako je otkrila mama Verica, trude se da kuću održavaju što je bolje moguće, sveštenik je osveštao njihov dom, a problem sa grejanjem nikada više nisu imali.

Foto: Prva TV Printscreen

Naredna poseta bila je u mestu Sađavac, opština Ivanjica, kod porodica Luković.

Milka i njena porodica uživaju u svakom kutku njihove kuće. Dovršavali su radove oko garaže, ostalo je još nešto malo oko ograde, ali u suštini veoma su zadovoljni. Ćerkice su veoma vredne i često potpuno same spremaju kuću.

Foto: Prva TV Printscreen

Sledeća porodica koju su posetili bila je Rovčanin-Spajić, u zaseok Živinice, opština Priboj.

Fatma je u međuvremenu kupila kravu, a uprkos zdravstvenim problemima sa kojima se bori, u planu joj je da proširi štalu i napravi put do kuće. Naravno, kako ističe kuća odlično služi i nju i decu, pa joj samo preostaje da se i dalje bori.

Foto: Prva TV Printscreen

Dom porodice Jovanović, u mestu Tolić, opština Mionica je još jedna porodica koju je posetila ekipa "Radne akcije".

Otac Miloš ističe da je sprat prepustio deci, dok on boravi u donjem delu, ali da tamo i kuva. Deca lepo održavaju kuću, a Miloš je dodatno uredio i dvorište, da im svima užitak bude potpun.

Foto: Prva TV Printscreen

Kako je izgledao obilazak i ostalih porodica, pogledajte u snimku: