I dok mnoge žene i devojke uživaju u kupovini obuće, a naročito one sa visokim potpeticama, Su Regan Keni je pre više od decenije probala da hoda bosa i odlučila da prigrli ovakav način života. 

- Ponovnim povezivanjem sa prirodom, bosih nogu, pre 16 godina, pronašla sam moćnu vezu sa zemljom i majkom prirodom koju sam tražila celog života. Pošto sam nosila cipele, osećala sam se nepovezano i izgubljeno sve vreme. U početku je bilo zabavno otkrivati sve različite terene i senzacije koje sam doživljavala, ali tada sam otkrila da sam razvila odličnu ravnotežu, bila sam fleksibilnija, moja stopala/gležnjevi su bili super jaki i imala sam više energije. Moje emocionalno stanje je bilo više pod kontrolom i osećala sam istinsku sreću. Svaki put kada sam išla u šumu bosa, završavala sam šetnju ili trčanje sa osećajem sveukupne smirenosti i ispunjavao me je osećaj radosti koji je trajao danima. Upala u mom telu je nestala i primetila sam da se moje opšte zdravlje poboljšalo. Živela sam bosonogi životni stil i volela sam to - stoji na njenom sajtu. 

Su se bavila planinarenjem, kupanjem u ledenoj vodi, hodanjem po snegu, pešačenjem od 100 do 1000 kilometara i to sve bosonoga. 

Kako ističe na svojim objavama na društvenim mrežama, to je jedan način da se poveže sa detetom u sebi. 

Da li biste probali ovako nešto?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barefoot Sue (@barefootsue_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barefoot Sue (@barefootsue_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barefoot Sue (@barefootsue_)

Povezane vesti