Novosađanin Milan Mićunović biciklom će da pređe 1500 kilometara i to za samo 10 dana, a sve kako bi pomogao u skupljanju novca za lekove petogodišnje devojčice Merjem, koja boluje od cerebralne paralize.

Merjem je rođena kao zdrava beba, a onda je dobila infekciju pupka i sepsu koja se proširila i oštetila joj mozak. Devojčica sada mora na lečenje u inostranstvo, a samo tretman matičnim ćelijama u Turskoj, u tri navrata, košta ukupno 60 hiljada evra. 

Majka bolesne devojčice, Amina Kurtanović Nikšić, javno se zahvalila Milanu, koji je odlučio da pomogne baš nenjoj ćerki.

- Mi Milana ne poznajemo, kao ni on nas. Kada su nas zvali iz fondacije i rekli da je Milan odabrao baš Merjem, nisam mogla da verujem. Milanu od srca hvala i jedva čekam da dođe u Novi Pazar da se upoznamo i da pokušamo da mu izrazimo zahvalnost, zato što je izabrao baš Merjem. Milan je ovim pokazao da humanost nema naciju i da humanost ne poznaje nikakve razlike - rekla je Amina u razgovoru za "Jutro".

Milan je gosotujući u jutarnjem programu TV Prva otkrio da radi u zatvoru u Novom Sadu i da će upravo odatle krenuti na humanitarnu vožnju. Dobio je veliku podršku na poslu i zbog svog humanitarnog gesta dobio je slobodne dane.

Detaljnije o ovoj priči saznajte u videu u nastavku teksta.