Pola sata iza ponoći, beogradska policija dobila je dojavu da na Savskom keju tone splav prepun omladine.

Vest o ovoj nesreći zatekla je Miloša Đokića, vodnika policije, u noćnom dežurstvu.

"Atmosfera je bila jeziva. Svakako je bolja stvar sačekati nekog da dođe i sprovede evakuaciju nego plivati na toj niskoj temperaturi. Koliko god da je neko dobar plivač, svakome može da se desi da za minut-dva plivanja u ledenoj vodi, više ne ispliva", priseća se policajac Miloš Đokić i apeluje svim građanima.

Povređenih, na sreću, nije bilo ali do zapleta je došlo onog trenutka kada su primetili da je jedna uplašena devojka skočila sa splava u vodu i jednostavno nestala.

Miloš je bio prvi i jedini policajac koji je odmah reagovao. Skinuo je oružje sa sebe i jednostavno skočio za njom u vodu.

"Dok sam ja doplivavao do nje, ona je već dva puta bila pod vodom. Kad sam došao do nje, ostala je samo ruka iznad površine vode. Devojka je već bila u lošem stanju, tako da su sekunde bile u pitanju", priseća se Miloš.

Iako je nesumnjivo on bio heroj te večeri, Miloš se u tišini vratio na svoje radno mesto, u policijsku stanicu Savski venac, gde već 13 godina radi u auto-patroli.

Ne zna kome je sve do sada spasio život, ali da bi opet rizikovao - u to je sasvim siguran. Kako se on danas priseća tog događaja, pričao nam je za "Exploziv":