Andrej otkriva da nije bila jednostavna odluka da se takmiči iz svih disciplina, jer je to značilo da je postojao rizik da izgubi medalju iz fizike ili hemije, za koju je smatrao da je sigurna. 

- Ali sam ipak ciljao na to mesto apsolutnog pobednika i bio sam spreman da rizikujem ostalo - kaže Andrej, koji je nedavno i dobio stipendiju od privrednika Sretena Nikolića:

- Postoji jedna nagrada "Planetarni Tesla", koju sam ja dobio i imao sam priliku da se upoznam sa mladim gospodinom, sa još 7 slavodobitnika i tog momenta, obzirom na to da se radilo o nagradi "Planetarni Tesla", on je mene podsetio svojim izgledom na Nikolu Teslu. Momak sa 16 godina, da uzme 5 zlatnih medalja, ja sam odmah odlučio da iz svog budžeta stipendiram dečka, jer me je zaista impresionirao svojim držanjem, nastupom, pred mnogo starijim kolegama koji su bili slavodobitnici - rekao je Sreten i dodao:

- On je kombinacija Novaka Đokovića i Nikole Tesle, zato me je i oduševio - kaže Sreten.

Andrej već ima planove za dalje školovanje:

- Voleo bih da studiram na tim prestižnim fakuleteima u Americi. Konkretno ciljam na MIT, Harvard, Prinston, jer verujem da bi mi pružili odličnu priliku da se dalje usavršavam u disciplinama koje me zanimaju, jer tu su izvanredni profesori i drugi učenici. Verujem da bih sa njima mogao da ostvarim odličnu saradnju - ističe ovaj dečko. 

Kako provodi svoje slobodno vreme i šta je još podelio sa gledaocima, pogledajte u snimku:

Povezane vesti