U subotu 29. juna 20224. godine, žandarm Miloš Jevremović uspeo je da likvidira vehabiju ispred izraelske ambasade na Dedinju iako ga je terorista predhodno strelom iz samostrela ranio u vrat.

Kako je izgledala ta subota kada je napadnut i ranjen, da li mu je napadač odmah bio sumnjiv, šta mu je prolazilo kroz glavu nakon ranjavanja i kako je uspeo da se suzdrži da instinktivno ne izvadi strelu iz vrata i tako sačuva sebi život?

Mladi žandarm bio je gost Prve televizije, a odmah na početku emisije, zanimalo nas je kako se sada oseća.

- Iz dana u dan sam sve bolje i bolje. Što se tiče oporavka sve ide kako treba. Nisam se još vratio svojim rutinama, ali brzo će i to doći, kaže ovaj skromni junak koji je odmah po izlasku iz bolnice posetio svoje kolege iz Žandarmerije.

Prisećajući se kobnog dana, Miloš napominje da mu je napadač tek drugi put kada je prišao postao sumnjiv, ali da je uspeo da odbije napad i tako spreči dalju eskalaciju.

Najvažnije je što hrabri policajac nije pokušao da izvadi strelu iz vrata, jer je upravo tim činom sačuvao svoj život. U suprotnom bi verovatno iskrvario zbog teške povrede…

Miloš je iskoristio priliku i da se zahvali požrtvovanim lekarima, napomenuvši da se strela zaustavila 2 milimetra od glavne arterije.

Kako je izgledao prvi susret sa porodicom posle ranjavanja i kako su oni saznali, pogledajte u video-prilogu:

Povezane vesti