U svojim snimcima pokazuje atmosfere iz kuhinje, koja ponekad liči na pravu srpsku kafanu, pogotovo kada kolege iz raznih zemalja uči da pevaju na srpskom jeziku. 

O prednostima i izazovima rada na brodu, pričali smo sa Rankom Miletinim u emisiji "150 minuta".

Otprilike se radi dva do tri meseca, pa se na dve-tri nedelje vratim u Beograd i budem na odmoru. Ukupno, tokom cele godine, imam tri meseca odmora“.

"Počeo sam da radim na prekooekanskom brodu, na poziv agencije. Tada sam imao 21 godinu i prihvatio sam poziv, jer sam hteo da probam nešto novo. Ali nisam ni sanjao da ču da radim taj posao 10 godine. Nje lak posao, ali donese zaista dorbih ljudi, lepih situacija i dobru zaradu", započeo je priču Ranko. 

Na rečni brod je prešao zato što su mu destinacije bile previše daleko, jer su putovali po Aljasci, Meksiku, po Americi...

"Dešavale su se lepe stvari mojim bližnjima, koje ja nisam mogao da ispratim. Nisam bio tu. I dobra stvar je kad radite na reci, možete da pitate nadređene za slobodne dane. Odlučio sam da radim na rečnom brodu, jer sam bliži kući", priznao je.

Zarada na rečnom i prekooekanskom brodu se razlikuje i to od pozicije koju obavljate. Na prekooekanskom brodu ima više gostiju i samim tim više posla i radnika.

Kažu da ne postoji bolji šef kuhinje od njega, jer je svoje zaposlene iz raznih zemalja učio mnogim srpskim običajima, i pesmama.

Kako je došao na tu ideju, koja mu je danas zapravo donela ogromnu popularnost na društvenim mrežama, pričao je Ranko u "150 minuta":

Povezane vesti