Kako bi skupili za lečenje Maje Babić, nekoliko prijatelja krenuće u šetnju do Ostroga u nedelju, 21. jula sa Fruške gore.

Maji su u januaru 2022. godine dijagnostikovana dva tumora na debelom crevu, a ubrzo zatim i metastaze na jetri, jajnicima, limfnim čvorovima i trbušnoj maramici.

Ilija Brdar, jedan od učesnika ovog hodočašća, otkrio je detalje akcije:

- Krećemo iz manastira Grgeteg, oko nekih 9 ujutru. Ovo vreme i nekih desetak dana unazad nam ne ide na ruku, s obzirom na to da su temperature preko 40, ali spremamo se, rano ujutru ustajemo i uveče kasno treniramo, tako da za ovakav neki poduhvat, Bože zdravlja nije ništa teško i nadam se da ćemo uspeti zajedno da pomognemo Maji, kako bi Maja ozdravila - rekao je Ilija.

Kako je dodao, plan je da zajedno sa još jednim drugom, do Ostroga dođu za 15 dana, dok će im Majin brat biti pratnja, a uključiće se i njegov brat i Majina sestra.

Majin brat Mitar objasnio je kako je, da bi Maja pobedila bolest, potrebna vakcina, koja košta više od 8 miliona dinara, pa da će na ovom putu pokušati da skupe što više novčanih sredstava. 

Maji možete pomoći slanjem poruke 1527 na 3030, kao i uplatom na račun Budi human - za Maju.

Povezane vesti