Njegovo telo bilo je prekriveno opekotinama od sunca i ujedima insekata, a na pitanja - kako se zove, odakle je, šta mu se dogodilo, Bendžamin nije imao odgovor.

Kako prenosi The Sun, ime je izabrao kasnije, na osnovu inicijala naziva lokala pored kog su na pronašli. Doktori su ustanovili da pati od disocijativne amnezije, retkog oblika koji je "izbrisao" njegovo pamćenje o sebi.

Nadležne službe pokrenule su široku akciju, u koju se uključio FBI, a cilj je bio da pronađu bilo koji detalj koji bi pomogao u rešavanja misterije.

Od skitnice od zvezde

Bendžamin Kajl je postao zvezda u Americi, a često je gostovao u TV emisija i pričao o svom slučaju. Međutim, ništa nije pomoglo da se ova misterija reši.

On je u sećanju imao nejasne slike Denvera i Indijanopolisa, detalje o pojedinim restoranima, putevima i znamenitostima. Ali, nažalost, ništa konkretno.

Njegov život je bio pravi izazov, jer bez identiteta i broja socijalnog osiguranja nije mogao da dobije posao, niti da pristupi državnim službama za pomoć. Oslanjao se na skloništa za beskućnike, radio na crno, a njegova egzistencija je bila ugrožena punih 11 godina.

Obrt u slučaju

Njegov slučaj je zainteresovao forenzičara Kolina Ficpatrika koji je 2011. godine, pomoću DNK uzorka, utvrdio da je Bendžamin u srodstvu sa porodicom Pauel na američkom jugu.

Četiri godine kasnije, genealog CeCe Mur preuzeo je slučaj i klupko je počelo da se odmotava. Koristeći isti DNK uzorak "misterioznog čoveka" on je pronašao sličnosti u bazi podataka - i napravio porodično stablo.

Tako je otkrio da je Bendžamin zapravo Vilijam Berdžes Pauel, rođen 29. avgusta 1948. u Lafajetu, Indijana.

"Želim da se zahvalim prijateljima koji su me podržavali tokom godina, uz veliko hvala svima koji su mi pomogli u ovom haosu", rekao je Bendžamin, odnosno Vilijam.

Povezane vesti