Da nikada nije kasno da živite svoje snove i da živite zdrav život, dokazuje i priča jedne bake iz Niša, koja u 86. godini pliva, roni i skače u vodu. Za nju su godine samo broj i kako kaže, tek planira da ostvari nove životne ciljeve.

Teško se kreće i hoda uz pomoć štapa, ali kada je u vodi, za nju prepreke ne postoje!

Ko bi rekao da ovakav skok u vodu izvodi žena u devetoj deceniji života?

Iako ima 86 godina i Parkinsonovu bolest, baka Jelica ima mladalačku želju za životom.

- Ja imam toliku želju štošta da uradim, da mi se čini da bi mi tri života bilo malo, priznaje simpatična baka Jelica koja svakodnevno uživa u kuvanju, plivanju i ronjenju i ne zna šta je dosada.  

- Nikad nisam imala prazan hod, nikada nisam znala za dosadu. Ja svakog dana od ujutru kad ustanem imam deset stvari u planu šta ću da uradim. Da l’ ću da skuvam, da l’ ću da umesim, da l’ ću da slikam, završila sam i bagat kurs, šila sam 15 godina intenzivno, imala sam 64 mušterije, priseća se baka Jelica.

Ona je radila kao laborant u Niškoj vojnoj bolnici, ali je u penziju otišla pre vremena zato što se na poslu zarazila hepatitisom B. Nije sedela s krštenih ruku i od kuće je počela da šije, onda i slika.  

- Slikam od 2002. Preko 90 sam ih uradila, ali nisu ovde, sve su uglavnom pokloni po Nišu, Makedoniji, Kaliforniji, Luksemburgu, Vojvodini, Beogradu, Knjaževcu… Poklanjala sam prijateljima uglavnom. Inače, prodala sam samo dve, tri slike.

Baka Jelica kaže da koliko joj fizička snaga slabi, toliko je želja za životom jača, a ukoliko je zdravlje posluži, volela bi, kaže, da se ponovo oproba i u gimnastici!

Povezane vesti