Vladankina ćerka, Ivana Beatović, gostujući u "Jutru" na TV Prva, otkrila je od od čega boluje njena majka, kao i na koji način mogu da pomognu svi koji su u mogućnosti to da učine.

- Moja majka boluje od kancera debelog creva koji je otkriven 2021. godine, od kada kreće naša borba sa tom opakom bolešću. Uz dugi niz operacija koje je imala, nekih 12 ako se dobro sećam, i par intervencija, prateći ih hemioterapija koja je sprovedena kako u Republici Srpskoj, gde je prethodno živela, tako i na Institutu onkologije Vojvodine koji je zaista dao apsolutno sve od sebe da pomogne i da održi njeno stanje što je duže moguće prihvatljivo u nekom stanju. Mi smo bili primorani u određenom trenutku da pribegnemo nekom drugom načinu lečenja, a to su biološke terapije. Biološke terapije su produžile mojoj majci život - rekla je Ivana, pa dodala:

- Njena vrsta tumora je takva da nije reagovala na klasične hemioterapije koje su dostupne kod nas i morali smo da pribegnemo nekim drugim metodama lečenja kao što je biološka terapija - dodala je ona. Međutim, ovakav vid lečenja je izuzetno skup, a kako je Ivana otkrila u "Jutru", samo jedna vakcina košta 80.000 evra.

- Nažalost, lek koji moja majka prima i koji se na kraju ispostavio kroz dodatne genetske analize koje smo radili u Americi, kao jedini prihvatljiv na koji će njen tumor, shodno svojim mutacijama i specifičnim karakteristikama, reagovati, se pokazao kao adekvatan. Međutim, te terapije nakon određenog vremena prestaju da deluju. Organizam stiče imunitet i kao poslednja opcija koja nam je preostala jeste vakcina. Specijalna, individualna vakcina koja se pravi za svakog pacijenta posebno. Nažalost, većina ljudi u Srbiji nije u mogućnosti da priušti lek koji košta toliko. Okvirna cena tog leka je 80.000 evra. U zavisnosti od samih rezultata koji dođu, tumorskih analiza i peptida, ta cifra se može varirati u nekih par hiljada evra. To se odnosi samo na lek - otkrila je Ivana i dodala da je potrebno uplatiti sav novac, kako bi počeli da prave vakcinu.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu, to mogu učiniti tako što će broj 1684 poslati na 3030.

Ivana je i jedan od organizatora humanitarnog košarkaškog turnira. Ko će u njemu učestvovati, kao i kada se on održava, saznajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti