Gordi je čak dva puta pokorio Atlantik, a gostujući u emisiji "150 minuta" otkrio je da li je jedrenje skup sport:

- Zavisi u kojem se smeru ide. Ako se pravi neki ozbiljan projekat, da će se baviti promocijom Srbije, promocijom sporta, da se privuku mladi, da bude i jedan deo malo humanitarnog tipa, onda zahteva mnogo veliku organizaciju, veliki trud i dosta ljudi da bude u timu da bi to bilo realizovano na neki pravi način. Znači od prvog dana kad se krene, pa do završetka projekta ili avanture, da bude sve po planu kako je dogovoreno i zamišljeno - priznao je Gordi, koji je pred kamerama TV Prva ispričao da je prve korake napravio na Dunavu i to sa jedrilicom jednog očevog prijatelja. Kako je rekao, sa 9 godina je doneo odluku da želi to da proba, a nakon toga mu se toliko svidelo, da i dan-danas oseti strast kada se time bavi.

Gordi je otkrio da je na Atlantiku proveo neverovatnih 28 dana.

- Kad se napusti kopno, kad prestanete da ga vidite, posle toga su bukvalno dani skoro isti. Tu se razlikuju momenti, ali na kraju nekako čovek misli da je svaki dan isti - priznao je on i dodao da se nije usudio da se kupa u okeanu.

- Nisam se usudio da se kupam u okeanu, jer nisam bio na brodu da bi neko pazio na brod, jednostavno nisam hteo sebe da izložim izazovima da ne bi došlo to nepredviđeno. Nije samo da su ajkule jedini problem u okeanu, tu postoje i drugi predatori - priznao je Gordi Novčić, a njegovu priču u celosti pogledajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti