Mikica je prethodna dva puta je išao od Ostroga i Hilandara, a u pitanju je humanitarna akcija prikupljanja novca za mesto na kome bi deca sa autizmom mogla da borave po nekoliko dana. 

Glumac je u razgovoru za "Jutro" otkrio gde se trenutno nalazi, koliko novca je do sada sakupio, kao i koliko je potrebno da bi se njihovi planovi realizovali.

- Dobro jutro i veliki pozdrav za gledaoce TV Prva. Javljam se iz Leskovca gde su me ugostili moji prijatelji iz planinarskog društva Kukavica. Danas je deveti dan hodočašća kada sam morao da napravim dan odmora, a sutra ću krenuti preko planine Kukavica do Vranja i Prohora Pčinjskog i onda ću ući u Makedoniju - rekao je Petronijević, koji je krenuo na put dug 600 kilometara.

- Moraću definitivno da se prilagodim, jer zaista su najavljene visoke temperature i iskreno nije lako pešačiti do nekih 30 km, pošto ukupno ima 600 kilometara od Aranđelovca do Kajmakčalana. Kada znam koji su mi ciljevi i koji mi je motiv, onda jednostavno moram da izdržim i zbog sina i zbog sve druge dece. Moram biti glas sve te naše neverbalne dece i tih nejakih koji ne mogu da govore svoje ime - dodao je Mikica.

Petronijević je za osam dana hodočašća uspeo da sakupi 1000 evra, a da bi završili sve što su zacrtali potrebno im je oko 20.000 evra.

Mikica je otkrio na koji način mogu da pomognu svi oni koji su u mogućnosti i koji žele to da učine.

- Mi imamo na društvenim mrežama, na Instagramu i na Fejsbuku, stranicu "Svici u mraku", gde postoje brojevi žiro računa našeg udruženja, kako dinarski, tako i devizni. Vrlo lako svako može pogledati tamo i videti brojeve žiro računa. Mogu nam pomoći, i ja uvek pozivam sve ljude dobre volje da dođu, da nas obiđu tamo, da pogledaju šta mi to radimo, da se uvere u naš rad i dobre namere - istakao je Mikica Petronijević, a koji su njegovi planovi, kao i zbog čega se odlučio na ovaj humani korak, saznajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti