Amerikanka Tara Dejvis-Vudhol je osvojila olimpijsko zlato u skoku udalj. Zvanična svetska šampionka do pobede došla je skokom od 7,10 metara. Tara je poznata po tome što je vrhunska sportistkinja, ali i po njenoj ljubavnoj priči. Njena ljubavna priča je jedna od najlepših u svetskom sportu, jer je uz nju i suprug, američki paraolimpijac Hanter Vudhol dotakao zvezde.

Hanter i Tara su u braku od 2022. godine, a pre toga su bili četiri godine zajedno, a njihova priča dirnuće i najtvrđa srca.

Foto: Profimedia/Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal

Ljubav na prvi pogled

Upoznali su se 2017. godine u Ajdahu, na jednom atletskom događaju i tada su se rodile prve simpatije. Tara je posle ovog susreta putovala dva sata kako bi ceo dan provela sa Hanterom i tako su otpočeli svoju vezu koja je u početku bila na daljinu.

"Unosimo dosta različitosti u našu vezu i želimo da budemo transparentni u vezi sa tim. Ona je tamnoputa, ja imam invaliditet. Hoću da ljudi znaju da je u redu ko god da ste i u kakvoj god da ste situaciji. Sve to vas čini jedinstvenim. Budite ponosni na sebe i jurite svoje snove. Mi smo živi dokaz da ako uložite sve što imate i radite, lude stvari mogu da se dogode", rekao je Vudhol.

Hanter je prvi sportista koji je dobio elitnu koledž stipendiju u SAD iako ima obe amputirane noge, a na Paraolimpijskim igrama osvojio je dve medalje.

"Osećao sam se da sam u potpunoj kontroli nad svim što radim. Sam sam odlučio da ću trčati. Trener nije mogao da me stavi na klupu u drugim sportovima, jer nisam imao noge. I zaista sam se zaljubio u to što sam prvi put imao kontrolu nad tim što radim u životu", rekao je on.

Zbog bolesti koju je imao kao dete, njegovi roditelju su morali da donesu tešku odluku. Njemu sa 11 meseci amputirane su mu obe noge.

Foto: Profimedia/Andy Lyons

Bezuslovna podrška

Društvene mreže su preplavljene video-snimcima na kojima se vidi kako Hanter bodri svoju supugu i motiviše je da bude najbolja.

"Želim samo da se setiš svega kroz šta si prošla", govori joj on.

Kada je Tara skakala, Hanter ju je sve vreme bodrio, a kada je shvatio da je njegova draga najbolja - zaplakao je.

"Ljubavi, ti si olimpijski šampion. O moj Bože, uspela si! ", vikao je.

Čim je završila sa skokom, Tara je poletela u Hanterov zagrljaj, a ovi emotivni trenuci su raznežili mnoge na internetu.

Povezane vesti