Marku Radivojši, trogodišnjem dečaku je potrebna naša pomoć. Njegova koža je osetljiva kao krilo leptira. U pitanju je bulozna epidermoliza koja izaziva rane i bol na koži po celom telu i to prilikom skoro svakog dodira. 

Markova mama, Marija Radivojša govorila je detaljnije o njegovom stanju: 

- Naš život je bolan od samog trenutka kad se on rodio. Njegov dan počinje sa previjanjem i saniranjem rane koje napravi tokom noći, ali on je jedan hrabriša koji se nosi sa tim bolom. Naša jedina mogućnost i terapija koja postoji je taj gel vijuvek, koji će produžiti život našoj deci. Tako zarastaju brže rane - rekla je Marija i konkretizovala za šta su im sve potrebna sredstva:

- Za terapiju, za gel vijuvek, za medicinska sredstva koja su nam potrebna. Nama je recimo dnevno potrebno oko 20.000 dinara za previjanje tim specijalnim flasterima, ali ono što je za nas najbitnije, to je gel vijuvek, koji košta 650.000 dolara na godišnjem nivou.

Za Marka Radivojšu možete poslati 1524 na 3030.

U Srbiji živi 38 osoba sa ovom dijagnozom, njih 27 su deca. Njih 27 hrabrih mališana koji sa roditeljima odvažno i neustrašivo koračaju kroz život uprkos ovim velikim izazovima.

Udruženje "Debra" pomaže na različite načine da pacijenti poboljšaju kvalitet života, o čemu je detaljnije govorila Snežana Janošević.

Povezane vesti