Rijana je jedna od najpoznatijih zvezda na muzičkoj sceni. Osim svog velikog uspeha u karijeri i osvojenih devet Gremija, ostvarena je i u porodici. 

Rijana uživa u ljubavi sa svojim partnerom Asap Rokijem, a iz velike ljubavi dobili su dva sina. Par je 2022. godine dobio prvog sina, dok je 2023. godine na svet došao i drugi naslednik. 

Pevačica je poreklom sa ostrva Barbados, a upravo je tamo započela prve korake na putu do svoje svetske karijere. 

1. Pobednica na takmičenju lepote

Još u srednjoj školi za Rijanu su verovali da je čeka svetla budućnost i velika karijera. Od svog putovanja kroz R&B karijeru, glume u filmovima, postavljanju standarda u lepoti i modi, pa sve do najvećeg uspeha kada se ostvarila u ulozi majke Rijana je pokazala koliko je svestrana. 

Pre svetske popularnosti, Riri je bila obična devojčica iz jedne male zemlje. Detalji koji nisu poznati javnosti su pravo ti da se pevačica sa 16 godina oprobala u takmičenju lepote. Tada je pobedila, a ubrzo nakon toga potpisala ugovor sa Džej Zijem. Svojim pevačkim sposobnostima, sa samo 16 godina, zadivila je sve sudije. 

2. Ima nekoliko Ginisovih rekorda

Od najbogatije pevačice na svetu do prvog muzičara koji je ikada zaradio 100 miliona RIAA sertifikata, Rijana je postavila impresivne Ginisove svetske rekorde. Dobila je nagradu za album sa najviše slušanja na Spotifaju od strane ženskog izvođača. Riri je takođe oborila rekord sa UK No. 1 singlom, a zatim je zaradila najviše MTV i VMA nominacija za najbolju saradnju.

3. Šminka joj je bila zabranjena

I pre nego što je zvanično ušla u svet šminke i lepote, bila je obožavana zbog svog prirodnog izgleda. Osim što je talentovana umetnica, mnogi joj zavide na zadivljujućoj koži i besprekornom stilu. Interesovanje svetske ikone za kozmetiku potiče od njenih roditelja i odrastanja, iako kao dete nije smela da se šminka. Pokrenula je svoj brend lepote 2011. godine, a dala je i intervju u kome je pričala o svojoj inspiraciji za šminkanje. Ona se tada prisetila:

- Nikada neću zaboraviti osećaj koji sam imala nakon što sam videla kako mi je koža izgledala ujednačeno kada mi je stavila puder na lice. I sećam se da je moj brat bio tako uznemiren. On je rekao: "Stavljaćeš to svaki dan?" Volela sam to. To je kao fotošop. Volim da moja šminka izgleda kao koža, stvarno dobra koža - rekla je tada.

4. Ulica je dobila ime po njoj 

Ona poseduje ulicu nazvanu po njoj na Barbadosu. Mnoge poznate ličnosti su dobile nagrade i nešto nazvano po njima, ponekad dobrotvorne organizacije, donacije ili statue. Ali većina poznatih ličnosti nikada ne uspe da postigne apsolutnu slavu, a to je da ulica dobije ime po njima. Na Dan nezavisnosti Barbadosa, vlada Barbadosa je preimenovala ulicu u Rijana Drajv u kojoj je odrasla. Zvezda je već kulturni ambasador svoje zemlje. Svetska zvezda prisustvovala je ceremoniji imenovanja na Dan nezavisnosti Barbadosa 2017.

5. Završila je vojnu obuku na Barbadosu

Pre nego što je postala globalna ikona, bila je kadetkinja u svojoj rodnoj zemlji Barbadosu. Ona je u intervjuu podelila:

- Moja vojna obuka je dobro došla da naučim da balansiram sa knjigama na glavi za modnu pistu, pa dodala: 

-To rade narednici za vežbanje. Mi rukovodimo kadetima, teramo ih da rade sklekove... posebno kada se kasno pojave na paradnom trgu - zaključila je Riri.

Povezane vesti