Njih dvoje su "povukli nogu", oduševili su sve nas i drugima "dali peelcer" i motivisali druge olimpijce da daju svoj maksimum. Srbiju su učinili ponosnom i zato su ovoga "Jutra" gosti bili Zorana Arunović i Damir Mikec. Utiske sa svojih vatrenih linija iz Pariza, podelili su sa gledaocima Prve.

"Ma kakvi se sabrali. Sabraćemo utiske kada prođe malo vremena i kada ostanemo sami sa sobom. Ovako kada najavite ’Zorana Arunović i Damir Mikec olimpijski šampioni' baš dobro zvuči. Meni i dalje malo nadrealno, ali baš dobro zvuči“, priznala je strelkinja.

"Da se nešto promenilo, nije. Imamo mi Bogu hvala pregršt medalja, ali ova je najsvetlija, najsjajnija i najvažnija. Nagrada koju smo oduvek priželjkivali i verovali da možemo i da je zaslužujemo. Čak smo u Tokiju bili blizu nje. Sedam godina zaredom smo bili na postolju Evropskog prvenstva, znači prvo/drugo/mesto. Ova nagrada je zaista zaslužila da bude ovde“, dodaje Mikec.

"To je bilo tu. I u Tokiju bio tu. Meni je i u Londonu nagrada bila blizu. Ovo je takav sport da ne možeš energiju mnogo da nosiš sa sobom. Ako te emocija preplavi, rezultatu možeš da kažeš 'doviđenja'“, napominje Zorana koja je izuzetno ponosna na oboje kako su uspeli da kontrolišu svoje emocije i da budu staloženi pre i tokom meča.

Zorana i Damir ističu da su oboje odmah znali da srebro nije opcija ni u jednom trenutku i to su jedno drugom priznali.

"Kada smo se grlili, nas četvoro, sa svojim trenerima, kada su svi otišli, zagrlili smo se i oboje u isto vreme rekli 'ja želim još, ja želim zlato'", potvrđuju Zorana i Damir.

Budući da su se njihovi mečevi održavali 300 kilometara dalje od Pariza, nakon osvojene zlatne medalje, Zorana i Damir su posetili Srpsko selo u Parizu. Tamo su osetili potpuno drugačiju atmosferu.

"Mnogo je lepo kada živite u timu. Da svi delite isti san i isto raspoloženje. Zato su dragoceni trenuci kada dođe ta medalja, da se unese jedna velika doza optimizma i proširi po celom timu“, smatra Zorana.

Damir se prisetio tadašnjeg razgovora sa Novakom Đokovićem.

"Nole nam je posle u Srpskom selu rekao da mu je ta medalja bila pelcer, dala mu je još više snage“, rekao je Damir.

Zorana streljaštvo trenira 23 godine, dok Damir 25 i oboje se slažu da su do zlatne medalje mukotrpnim trudnom i odricanjima. Ali da se sve to za trenutak zaboravi.

"Svi pričaju samo o krajnjem produktu. To je samo jedan trenutak nakon mnogo mnogo godina, mnogo sati treninga. 

"Treniramo 25 i 23 godine i sve to stane u jedan metak, u jedan trenutak", smatraju Zorana i Damir.

Još utisaka sa vatrenih linija Olimpijade pričali su u "Jutru", kao i o predstojećim planovima, o čemu detaljnije u nastavku:

Povezane vesti