Šta se dešava "posle smrti"? Oni koji su doživeli kliničku smrt pominju crni tunel i jaku svetlost. Sa nama je ovakvo iskustvo podelila i Ksenija Krkljuš iz Novog Sada koja je, još kao devojčica, preminula i nakon skoro 15 minuta oživela.

Naizgled jedna obična baka, penzionerka koja živi mirnim životom u Novom Sadu, a ipak je doživela mnogo iskustava koja su joj promenila život. Jedan od njih je i klinička smrt.

"Nebo je bilo plavo, bez ijednog oblaka. Nije bilo sunca. Čula sam najlepšu melodiju koju sam u životu čula. Kasnije sam, čitajući knjige, saznala da je to melodija „Pokoj duša“. Osećala sam se blaženo i neopisivo srećno. Za svojih 69 godina, nikada nisam osetila takav mir, radost i zadovoljstvo“, priseća se Ksenija.

Ksenija je sa 13 godina doživela kliničku smrt. Srce je stalo, a aparat je pokazivao „ravnu liniju. Ksenija nam je ispričala šta se desilo „sa druge strane“.

"Videla sam tunel i svetlost, nisam videla sebe ali sam znala da sam to ja. Kada sam izašla iz tunela, našla sam se na prelepoj livadi, na kojoj je bilo poljsko cveće koje se njihalo, iako nije bilo vetra“, priseća se Ksenija i dodaje:

"Samo sam osetila ogrnomno zadovoljstvo. Kao da se moj duh vratio kući. Jer duh nikad ne umire. Smatram da su duša naše emocije koje mi fizički doživljavamo. I onda me je kao grom iz vedra neba jedan strašan glas pitao „šta ćeš ti tu“. Odgovorila sam mu „Ja sam samo došla“, a on mi je odgovorio „nije tvoje vreme, moraš da se vratiš“.

Ksenija je nekoliko godina kasnije, odlučila da svoje iskustvo podeli sa drugima i tako je počela da piše knjige. Do sada ih je objavila pet.

Da joj je klinička smrt promenila život iz korena, Ksenija je pričala u nastavku:

Povezane vesti