Delon, koji je nedavno preminuo u 88. godini, ranije je rekao da želi da 10-godišnja belgijska malinoa bude uspavana i položena u njegov grob pored njega.

Alen Delon je bio veliki ljubitelj pasa i udomio ih je preko 50 za života, a njegov najverniji saputnik pred kraj bio je Lubo.

"On je moj poslednji pas pre kraja života... Volim ga kao rođeno dete. Imao sam 50 pasa u životu, ali sa ovim imam poseban odnos. Nedostajem mu kada nisam tu. Ako umrem pre njega, zamoliću veterinara da učini da odemo zajedno. Uspavaće mi ga u naručju. Radije bih da to uradim nego da znam da će umreti na mom grobu dok toliko mnogo pati", rekao je legendarni glumac 2018. za "Paris Match".

No, nakon što su se ogorčeni aktivisti pobunili protiv ovakve želje, Delonova porodica je potvrdila da pas Lubo ipak neće biti uspavan.

"On ima dom i porodicu", saopštila je francuska dobrotovrna organizacija za životinje Fondacija Brižit Bardo, dodajući da će o psu brinuti potomci glumca.

"Život životinje ne bi trebalo da bude uslovljen životom čoveka", kazali su iz francuskog društva za dobrobit životinja.

Delon je ranije otkrio medijima da je na svom imanju u selu Dušiju u Francuskoj sagradio groblje pasa, gde je sahranjeno preko 35 njegovih četvoronožnih prijatelja.

Delonova ćerka Anuška prošle godine objavila je Lubovu sliku na Instagramu uz emotivan natpis: "Gde god je nesrećna osoba, Bog tamo šalje psa. Hvala ti, Lubo, što si tu za svog gospodara".

Povezane vesti