Misi Robinson iz Kvinslenda bila je srećna tinejdžerka, sa snovima o pridruživanju australiskoj vojsci. Međutim, njen život se tragično preokrenuo kada je s 19 godina doživela traumatičan se*sualni napad.

Godine 2008., u dobi od 28 godina, dijagnostikovana joj je kompleksna mentalna bolest, koja je označila početak višedecenijske borbe s bipolarnim afektivnim poremećajem, složenim PTSP-om i psihozom.

Sada 45-godišnjakinja, pod uticajem lekova, počela je da se deblja i došla do čak 120 kilograma. Tad je odlučila da je vreme za promenu.

- Bilo je to izuzetno teško i nipošto linearan proces, ali kroz doslednost i posvećenost sebi, transformisala sam svoj život. Izgubila sam pola svoje težine, spala sam na 60 kg - pohvalila se Misi.

Terapiju maženjem videla je u seriji

Misi je gledala epizodu serije "Milijarde", u kojoj glumi Damijan Luis, kad je videla terapeuta za maženje na delu. Odmah je guglala da je li terapija maženjem stvarna i pronašla organizaciju koja nudi obuku i odmah se prijavila.

Sada nudi ovu jedinstvenu terapiju, pružajući neseksualni ljudski dodir za 200 dolara (179 eura) po satu.

- Kod maženja nije samo osećaj topline i ugodnosti. Radi se o potrebi za fizičkim dodirom u sigurnom, brižnom i pouzdanom okruženju. Kao terapeut za maženje, pomažem ljudima koji doživljavaju nedostatak neseksualne intimnosti - kaže Misi.

Sve je po dogovoru

- Svaka sesija počinje uvodom o tome kako terapija maženjem funkcioniše, nakon čega sledi rasprava o pristanku i granicama, gde klijent i ja utvrđujemo i dogovaramo vrste dodira koji su prihvatljivi. Zatim utvrđujemo koje bi položaje želeli da odaberu, to može varirati od držanja za ruke do grljenja ili međusobnog grljenja - dodaje.

Misi kombinuje maženje s vežbama disanja, meditacijom i različitim tehnikama, kako bi pomogla klijentu da se opusti i oslobodi svoje emocije, piše Mirror.

Šta čini nedostatak ljudskog dodira?

- Nedostatak dodira može dovesti do otuđenja od drugih i nas samih, a može se videti da se manifestuje u ponašanju, kao što su dosada s domom i poslom, agresija, narušeno mentalno zdravlje, se*sualna disfunkcija, nezadovoljavajući odnosi i uopšteno smanjen kvalitet života - objasnila je Misi.

Zapravo, prejedanje, samodestruktivne navike (pušenje, grickanje noktiju, čupanje kose itd.), kao i kompulzivno se*sualno ponašanje, povezuju se s onim ljudima koji nemaju ljudski kontakt.

Povezane vesti