Nakon tri godine od teškog udesa, za 26-godišnjeg Denisa Milovanovića iz Svilajnca, svaki novi dan je izazov. Uz pomoć porodice koja mu uliava snagu i neizmernu ljubav, pomoć lekara i drugova, Denis se bori da stane na svoje noge i produži tamo gde je stao. Za to mu je potrebna i naša pomoć.

U međuvremenu, nakon operacije Ahilovih tetiva, Denis je dobio eroziju epitela rožnjače, ali i težak oblik apneje u snu, bolesti koja iziskuje spavanje sa aparatom.

Njegov prijatelj Uroš je svakodnevno uz njega i za Denisa ima samo reči hvale:

- On je zadržao taj svoj vedar duh. S njim je bilo teško pričati ozbiljno, uvek je bio šaljivdžija. Baš je voleo život. Sportista, trenirao je boks. On je prema svima bio isti, korektan, dobar.

Iako lekari nisu davali nade, Denis svakodnevno pokazuje da su pogrešili:

- Nama uopšte nisu davali nade da će Denis da preživi, da će Denis uopšte da ima ikakve šanse za neki oporavak i neki boljitak, ali eto, Denis nas demantuje iz dana u dan, svaki dan sve više i više i dobar je, stvarno je dobar, stvarno napreduje, stvarno se bori. Nijednog trenutka nije upao u neku depresiju, u neko beznađe, da se ne izvuče iz toga. On je uvek nasmejan, njega ništa ne nervira, potpuno je smiren. Kao onih dana kad smo mi iškekivali da se Denis probudi iz kome, tako ja imam utisak da on čeka dan kad će da stane na noge - kaže Denisova mama.

Denisu možete pomoći slanjem poruke 1207 na 3030, a celu njegovu priču pogledajte u snimku:

Povezane vesti