Rada Đuričin rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve. Diplomirala je 1958. na Fakultetu dramskih umetnosti i 1961. na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. glavnom ulogom u predstavi Dnevnik Ane Frank.

Član je ansambla JDP-a od 1959. Dobitnica je nagrade Zlatni ćuran.

Publika je najviše pamti kao pozorišnu glumicu, oni stariji posebno po ulozi Rejmond Šandebiz u čuvenoj predstavi "Buba u uhu" Žorža Fejdoa u režiji Ljubiše Ristića u njenoj matičnoj kući.

Napisala je knjigu - dnevnik "Tajna crne ruke", svojevrstan pozorišni dokument o Ristiću i njegovoj kontroverznoj predstavi i nastanku alternativnog projekta KPGT - Kazalište, Pozorište, Gledališče, Teatar.

Snimila je brojne serije i filmove. Kako je zabeleženo, poslednje što je radila jeste serija "Tajna vinove loze" u kojoj je glumila Gordanu Nedeljković.

Život je podelila sa Dragoslavom Popovićem (1926- 2013), profesorom nuklearne fizike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, koji je bio vođa stručnjaka koji su konstruisali nulti reaktor u Institutu za nuklearne nauke "Vinča" kada se 1958. dogodio akcident pri kojem bivaju izloženi smrtnonosnoj dozi zračenja i odlaze na lečenje u Kliniku "Kiri" u Parizu. O ovom istorijskom događaju Dragan Bjelogrlić je snimio film "Čuvari formule" po romanu dr Gorana Milašinovića.

 
 

Povezane vesti