Milan Bejić krenuo je iz Boljevca na put dug 400 kilometara peške do manastira Ostrog. On želi da skrene pažnju javnosti i tako pozove sve koji su u prilici da pomognu deci koja su teško obolela.

Prvo su to učinile njegove kolege rudari iz Resavice, a na putu do Ostroga u Novom Pazaru zastao je da porazgovara sa ekipom "150 minuta".

Ovaj hodočasnik nije časio časa kada  mu je na pamet pala ideja da na ovaj način pomogne mališanima kojima je pomoć preko potrebna.

"Stvari iz privatnog života su doprinele da ja krenem na ovaj put. Ispunjava me. Na ovom putu sam postao smireniji".

Dnevno prolazi prosečno 40 km. Na tom putu stane i porazgovara sa ljudima prolaznicima, koji su mu samoinicijativno kupovali hranu i piće i nudili mu smeštaj.

Kada je u firmi saopštio da će peške doći do Ostroga, sve kolege su ga podržale, kao i porodica i prijatelji.

"Ako imate cilj, ako znate gde ste i zašto se krenuli. Sve je iz glave. Fizička priprema mi malo fali, ali dobro“.

Deonica koja mu je najteže pala, za sada, bila je od Pojata do Kruševca i, iako je dugačka samo 20 kilometara, tog dana je prepešačio 60 kilometara, pa je sledećeg dana jedva ustao iz kreveta.

Milan za "150 minuta" priznaje da još uvek nije odlučio kome će dati novac, ali zna da će to biti deca sa teškim bolestima.

"Mislim da ću dati novac nekoj fondaciji. Bilo bi dobro da stignem do Jelene Đoković ili Aleksandra Šapića. Na mom profilu ima objava sa brojem računa iz banke“, ističe Milan.

Povezane vesti