Samer je 1986. godine rođen u Beogradu gde je živeo do svoje 20. godine, pa se potom vratio u Jordan. Poslednjih šest godina je turistički ambasador Jordana.

"Turiste najviše privlači civilizacija. Jordan je jednom rečju - kolevka svih civilizacija. Od perioda kamenog doba, do moderne civilizacije. To je ogroman dar koji Jordan ima. Jordan je jednostavno muzej na otvorenom. Imamo više od 20.000 arheoloških pronalazišta, a kažu da ih ima i više od 100.000. Turiste najviše privlači naša tradicija i običaji. Voleli bi da saznaju više o arapskom narodu i o načinu na koji žive", ističe Samer i dodaje da su Jordanci i Srbi vrlo slični!

"Ima dosta sličnosti između Srbije i Jordana, i u jeziku, i u ponašanju, u kulturi i običajima. Kod nas u Jordanu na život gledamo kao na jednu jedinu šansu da živimo punim plućima. Volimo kao i Srbi, da se okupljamo familijarno, da se družimo, putujemo sa prijateljima..."

Gostoprimstvo je ono što veže Jordance i Srbe. 

Samer je u studio došao sa maramom na glavi, usput otkrivši da je retko kad skida jer je navikao da je nosi, a tu je isključivo zbog zaštite od sunca i visokih temperatura.

Jordanci su inače poznati po tome što najmanje vremena provode u svom domu, jer jako vole da se druže sa prijateljima i familijom, pa im marama kao zaštita po visokim letnjim temperaturama dobro dođe.

U slučaju da želite da tustistički obiđete Jordan, period od marta do maja i od oktobra do decembra su najidealniji.

Zašto je Jordan dragulj Bliskog istoka, pričao je Samer u nastavku:

Povezane vesti