Siromašnu prodavačicu cveća tumačila je meksička glumica i pevačica Arijadna Talija Sodi Miranda, poznatija kao Talija.

Talija, koja se proslavila u seriji Rosalinda, jedna je od najuspešnijih i najuticajnijih meksičkih pevačica. Kraljica latino popa, kako je zovu strani mediji, prodala je oko 25 miliona nosača zvuka širom sveta, zbog čega je jedna od najprodovanijih muzičkih umetnica svih vremena.

Pored "Rosalinde", slavu su joj donele i serije "Marimar" i "Marija iz predgrađa".

Brak sa 22 godine starijim milionerom

Talija je od 2000. u braku sa 22 godine starijim milionerom Tomijem Motolom, bivšim mužem Maraje Keri.

Tomi Motola (76) je nekadašnji vlasnik kompanije „Sony“, a par je u braku dobio dvoje dece, ćerku Sabrinu i sina Metjua.

Čuvena Rosalinda za sebe kaže da je veoma zabavna, ali predana i brižna majka, racionalna u granicama koje mora da postavi radi sigurnosti svojih mališana.

Foto: Profimedia

Pobedila lajmsku bolest

Posle prvog porođaja obolela je od lajmske bolesti o čemu je otvoreno govorila.

"Znojila bih se kao nikad ranije, sve me je bolelo, kosa je počela da mi opada“, ispričala je svojevremeno glumica. Srećom, uspela je da se oporavi i vrati se uobičajenim aktivnostima.

Tokom trudnoće napisala je dve knjige - jednu o svom životu i o tome kako prepreke pretvoriti u prilike da se popraviš kao ličnost i drugu posvećenu majkama i deci.

Kidnapovali su joj sestre

Veliki šok doživela je 2002, kada su njene sestre Laura i Ernestina kidnapovane. Prva je oslobođena 18 dana nakon otmice, dok je druga u zatočeništvu bila 36 dana.

Talija u 53. godini izgleda neverovatno

Talija danas ima 53 godine, a na aktuelnoj Nedelji mode u Njujorku privukla je veliku pažnju svojom pojavom. Prisustvovala je reviji Tomija Hilfigera.

Za ovu priliku ponela je dugu plavu suknju sa crnim pojasom oko struka u kombinaciji sa belom košuljom. Stajling je začinila crnim čizmama i kačketom.

Meksička zvezda je inače redovna gošća na gala događajima širom sveta, a primetno je da u šestoj deceniji izgleda neverovatno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thalia (@thalia)

Teško detinjstvo

Najmlađa od pet ćerki slikarke Jolande Mirande Mange i doktora patologije, poznatog naučnika i pisca Ernesta Sodija Palaresa, kao da je pronašla eliksir večite mladosti. I mada sada blista od sreće, nije u njenom životu sve oduvek bilo tako. Talija je ostala bez oca sa šest godina. Dr Palares preminuo je od dijabetesa, a njoj je nakon toga dijagnostikovan dezintegrativni poremećaj. Bila je i žrtva vršnjačkog nasilja, deca su je zadirkivala jer "nema oca".

Ipak, Talijin talenat bio je jači od svega. Kao devojčica je svirala klavir na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu i vrlo rano počela da govori francuski.

Sa devet godina postala je članica dečjeg benda "Pac Man". U detinjstvu je menjala grupe, a 1990. izdala je prvi album pod umetničkim imenom Talija. Sredinom i krajem devedesetih postigla je međunarodni uspeh, a početkom 2000. probila se na američko tržište.

Posle Rosalinde nije više glumila u telenovelama, ali je nastavila da snima filmove (Mambo Café, The Minions). Bavi se i modnim dizajnom na koji sa ponosom prenosi elemente meksičke kulture. Veoma je posvećena humanitarnom radu.

Povezane vesti