Jovan Vasiljević iz Beograda, nema priliku za normalno i bezbrižno detinjstvo jer boluje od cerebralne paralize. Do kraja oktobra, potrebno je skupiti 12.000 američkih dolara kako bi Jovan dobio priliku za izlečenje, odlaskom u Ameriku.

- Prirodnim putem sam ostala u drugom stanju. Konkretno kod nas je bio problem tranfuzijski sindrom blizanaca, koji je jako redak i 2014. u tom trenutku, u našoj zemlji nije bilo rešenja - kaže Jovanova mama, Slavica Vasiljević.

Tokom trudnoće, druga beba koja je presecala Jovanu kiseonik nažalost je preminula, a upravo zbog manjka kiseonika Jovan je zadobio teško oštećenje mozga.

- Za njegov problem postoji ta operacija koja se zove selektivno dorzalna rizotomija i ona se radi u Sent Luisu, u Sjedinjenim Američkim Državama, u "Children hospital" bolnici. Mi smo aplicirali još pre nekih 6-7 meseci za tu operaciju, gde smo dobili potvrdan odgovor od njihovih lekara, gde bi mu ta operacija trajno smanjila spazam, prvenstveno na donjim ekstremitetima, a u određenoj meri i na gornjim. Tako da bi to za njega značilo da bi uz adekvatnu rehabilitaciju, posle te operacije, on mogao da hoda uz određena pomagala, pa jednog dana da napravi samostalne korake - objašnjava Slavica. 

Jovanu možete pomoći slanjem proizvoljne poruke na broj 5757, a njegovu celu priču, pogledajte u snimku:

Povezane vesti