Pre 20 godina, na svoj rođendan, pevačicu Jelenu Buča je nepoznati čovek pokušao da napastvuje. Ipak, ona je rešila da danas progovori o svemu i pokuša da bar na taj način nekome pomogne.

Svoju priču ispričala je i u filmu "Umetnost ispovedanja", koji je dobio holivudsku nagradu za "Najbolji psihološki film".

- Taj nemili događaj se desio na moj rođendan i tačno na taj dan je došla i nagrada. To je potpuno jedna koincidencija, kojom smo svi zadivljeni, što bi možda to neko priznanje bilo i odgore, da sam na nekom pravom putu i da eto progovorim i o tim stvarima - rekla je Jelena i dodala:

- Ja bih samo apelovala na ljude, ukoliko se tako nešto bilo kome desi, psihoterapija je stvarno lek i morate potražiti pomoć. Ja sam išla i na psihoterapiju i nakon toga i ono što stručnjaci kažu je, prosto posle tako nečega je "morate ući u neka pishička stanja" od kojih treba da se zaštitite, potražite pomoć i to se meni desilo. Ja sam odustala od muzike. I ja govorim u filmu "mene je moj glas spasao", tako što je vrisak bio ustvari taj koji me je spasao od tog napada. Prestala sam da se bavim muzikom, ali sam se brzo vratila - ističe Jelena, koja je potom opisala i sam događaj:

- Tačno na moj rođendan, ja sam se vraćala od prijateljica, koje su isto tako slavile rođendan i verujte u najosvetljenijoj ulici u Novom Sadu, to je glavni bulevar, gde su ljudi prolazili u 2 ujutru. Mene je jedan prolaznik samo zgrabio i gurnuo u žbunje. Meni nije jasno kako niko nije video i kako nije reagovao. Ja ne mogu da sudim, jer to su bile sekunde. To se desilo za svega par minuta, gde je on pokušao napad, a pošto je video da ne može, da se ja opirem, on je počeo da me davi. To je bio pokušaj i silovanja i ubistva. Jeste istina je, da vam ceo život prolazi ispred očiju. Ja sam se setila da mi je rođendan, ja sam poželela da ostanem živa i shvatila sam da je bolje da mu se pustim, jer ću samo tako preživeti.

Kako se oslobodila od napasnika i šta je još Jelena otkrila u potresnoj ispovesti, pogledajte u snimku:

Povezane vesti