Čak je mnogo pre nje bio nominovan za Oskara i ostale velike nagrade, a umalo je dobio Zlatni globus za svoj debi na bioskopskom platnu u ostvarenju "Kralj Cigana" iz 1978.

Tada je Erik Roberts imao 22 godine, a njegova mlađa sestra 11. U to vreme Džulija Roberts maštala je da će postati veterinar. Kada su oboje postali svetski poznati glumci i kada se saznalo da ih veže ista krv, njihov odnos, odnosno rivalstvo, postali su glavna tema tabloida.

Uzrok problema trebalo bi potražiti u detinjstvu. Kada su im se roditelji razveli 1971. godine, Erik je ostao sa ocem, a Džulija i njihova mlađa sestra Liza sa majkom. Nisu ni imali vremena i prilike da razviju blizak odnos. Ipak, krv nije voda, i trudili su se da jedni druge podržavaju.

Narkotivi i nasilje

Do razdora između Erika i Džulije, tad već velike zvezde, došlo je zato što nije mogla da prihvati njegovu zavisnost od narkotika, a kasnije je stala na stranu njegove bivše devojke kada su završili na sudu zbog starateljstva nad ćerkom. Takođe, Erik je bio u komplikovanim odnosima sa majkom i nije mogao da joj oprosti što se razvela od njihovog oca.

Krajem osamdesetih imao je i problema sa zakonom, što ga je koštalo dobrih uloga. Hapsili su ga zbog posedovanja kokaina i marihuane, udario je policajca, bio nasilan prema bivšoj ženi... Dok je njegova karijera zbog poroka stagnirala, a reputacija padala sve niže, Džulija je krčila put ka vrhu, gde se konačno i ustoličila, postavši jedna od najpopularnijih glumica svih vremena.

Pomirili su se 2004. godine, kada je Erik došao u bolnicu da je poseti nakon što je rodila blizance. Džulija je od prvih dana pružala punu podršku njegovoj ćerki Emi Roberts, danas takođe cenjenoj glumici.

Iako je bilo otrovnih strelica, Erik je uvek tvrdio da među njima nema zle krvi.

Foto: Profimedia/Academy of Motion Picture Arts & Sciences / Beverly Hills, CA / Miramax

No, ima još stvari koje bi mogle da budu razlog dugogodišnje otuđenosti. Naime, Erik je u prošlosti više puta preuzimao zasluge za karijeru svoje (slavnije) sestre.

"Da nije bilo mene, ne bi bilo ni Džulije Roberts", rekao je za Vanity Fair.

Slažemo se da je stariji i znamo da je prvi stigao u Holivud, ali Džulija ga je odavno nadmašila. Nedavno joj se izvinio za sve loše što je izgovorio.

"Nadam se da će prihvatiti ovo izvinjenje. Bilo je glupo tako nešto reći, jer nije istina, a i žalosno je", napisao je u svojim memoarima koje je nazvao upravo po filmu koji mu je otvorio sva vrata – "Pomahnitali voz, ili priča o mom dosadašnjem životu".

"Stalno me pitaju u kakvim smo odnosima, a istina je da smo moja sestra i ja uvek pričali. Uvek smo se sjajno zabavljali, dobro se poznajemo. Obožavao sam obe sestre, zaista. Bile su mi dragocene i dugo smo bili veoma bliski. Štitili smo jedni druge, ali najteže je zaštititi druge od sebe. Tada sam bio veoma naporan za sve u mojoj blizini", rekao je Erik pre nekoliko godina, priznaviši da je njegova borba sa opijatima i te kako uticala na porodične odnose.

Povezane vesti