Aleksandra je zaposlena i ambiciozna devojka, a dnevnu rutinu obavlja tako što nosi kontaktna sočiva. Kako kaže, bez njih oseća kao da joj je neko isključio svetla u sobi punoj prepreka.

- Od rođenja imam visoku diopritriju koja je -20. Kad sam bila mala bila je i malo viša, nosila sam debele naočare - priznala je Aleksandra u razgovoru za "150 minuta" i priznaje da je kroz sve to lakše prolazila, jer je imala sestru bliznakinju koja je imala isti problem.

Aleksandra je naučila da živi sa kratkovidošću, radi u softverskoj kompaniji, obožava da slika i dugo se bavila sportom. Kad je poslednji put bila u teretani, iznenada je nastupila bolest.

Ona je pred našim kamerama otkrila simptom koji je u početku ignorisala, a koji je doveo do stanja u kom se sada nalazi i apelovala je da svako ko ga primeti, hitno ode kod otalmologa na pregled. Aleksandri je dijagnostikovana degeneracija makule, a odmah je dobila terapiju od koje joj se vratio vid. Međutim, saznanje da ima ovaj zdravstveni problem teško je podnela.

Detaljnije o ovoj priči u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti