Žena koja je bila klinički mrtva 11 minuta vratila se u život sa intrigantnom pričom o onome što je doživela u 'zagrobnom životu'. Mnogi se ljudi brinu o tome kako žive svoje živote i šta dolazi nakon smrti. No, jedna žena iz Vičite, u Kanzasu, može da smiri te strahove na osnovu svog iskustva iz 2019. godine, piše UNILAD.

Nakon rutinskog pregleda kod kardiologa, krvni pritisak 68-godišnje Šarlot Holms naglo je skočio na alarmantnih 234/134. Lekari su bili zabrinuti da bi mogla doživeti moždani ili srčani udar. U jednom trenutku, Šarlot je doživela srčani zastoj i proglašena je klinički mrtvom.

Od tada, detaljno je opisala svoje navodno iskustvo raja i zastrašujuće vizije pakla tokom gostovanja u TV emisiji "The 700 Club".

Šarlot je govorila o lepoti koju je doživela dok je bila klinički mrtva i odvedena u raj.

"Mogla sam da osetim miris najlepših cvetova koje sam ikada pomirisala, a zatim sam čula predivnu muziku. Kada sam otvorila oči, znala sam gde se nalazim. Shvatila sam da sam u raju", rekla je Šarlot.

Tvrdila je da ju je grupa anđela odvela dublje u nebeske prostore.

"Ne mogu vam opisati kako je raj izgledao jer je to izvan svake naše mašte, milion puta lepše. Nema straha; to je čista radost kada su anđeli prisutni. Nisu izgledali staro, niti bolesno; niko od njih nije nosio naočare. Izgledali su kao da su u svojim 30-im. Ipak, u svetim spisima piše: ‘Bićemo poznati onako kako smo bili poznati’. Znala sam da su oni, u svojim novim telima, izgledali prelepo".

Jedan od najupečatljivijih trenutaka tokom njenog iskustva bio je susret sa detetom koje je izgubila.

"Sećam se da sam pomislila, 'Ko je ovo?' i čula sam svog nebeskog oca kako mi govori: 'To je tvoje dete'. Izgubila sam to dete. Bila sam trudna pet i po meseci. Sećam se kako su mi pokazali bebu i rekli: 'Šarlot, to je dečak.' Onda je otišao. Kada sam videla to malo dete, pomislila sam, 'Bože, kako je to moguće?' On mi je rekao: 'Oni nastavljaju da rastu na nebu - ali nema vremena, to je večnost", objasnila je.

Iako je svedočila lepoti raja, Šarlot tvrdi da joj je Bog pokazao pakao kao upozorenje. 

"Bog me odveo u pakao, i kada sam pogledala dole, mirisalo je na pokvareno meso - bilo je užasno... i svi su vrištali. Nakon što sam videla lepotu raja, kontrast sa paklom bio je gotovo nepodnošljiv. Bog mi je rekao: 'Ovo ti pokazujem da ti kažem, ako se neki od njih ne promene, ovde će boraviti.' Čula sam svog oca kako govori: 'Imaš vremena da se vratiš i podeliš ovo".

I upravo je to Šarlot učinila. Nakon ovog iskustva, osetila je povratak u svoje telo, a u tom trenutku, njen suprug primetio je kako joj se oko trzalo.

Nakon 11 minuta, Šarlot je oživljena, potpuno se oporavila i puštena iz bolnice dve nedelje kasnije. Nažalost, preminula je nekoliko godina kasnije, 2023. godine, u dobi od 72 godine, usled srčanog udara.

Povezane vesti