Kako je u tome uspela, pričala nam je u “Jutru” upravo Coka, inače novinarka i predsednica Saveza udruženja “Beli štap”.

Svi su je upamtili kao prvu slepu učesnicu “MasterChefa”, što joj je smetalo jer su zaboravili da je ona prvenstveno novinarka već 40 godina.

"Ja sam obolela sa skoro 10 godina kao greška terapije, zbog fizičke povrede oka. Data mi je terapija koja suši očne živce, tako da od tada počinje moja borba. Odrastanje je totalno jedan drugačiji oblik kada svi vaši vršnjaci idu na more leti, a ja idem na Ozren u Sokobanju. Odrastaš sa tim nekim stalnim problemom oka. To se sve lečilo i ja sam porasla, i saznala da ta dijagnoza može da dovede do slepila već sutra. Oslepela sam sa 36. godina i tada počinje moja borba. Ti znaš kako je izgledalo sve kada ujutro otvoriš oči, lik tvog deteta… Uvek kada sam nervozna, ja se setim tri breze na placu mojih prijatelja, i tog vetra i lišća koje leluja, neverovatno je koliko boja ima breza. Nastavite da živite pomoću tih slika", govori Coka.

Coka je rešila da taj svoj mrak pretvori u poljubac, podsećajući da "sve lepe stvari koje radimo, kada se grlimo, ljubimo, radujete, čestitate, uvek su nam zatvorene oči".

Prema statistikama Saveza udruženja, slepih ljudi ima oko 7.500, koji u svojoj borbi osećaju i strah, depresiju, anksioznost…

Nakon učestvovanja u drugoj sezoni “MasteChefa Srbija”, Coki je na društvenim mrežama dobijala razne komentare.

"Ja ne mogu da okrenem tako meso kao što vi to radite", a pored pohvala na račun njenog kuvanja dobijala je i ponude za udaju.

Tokom svoje životne priče koju je podelila sa gledaocima Prve televizije, Vesna je pomenula i humanitarnu akciju u kojoj učestvuje. Reč je o podržavanju kampanje za rad prvog centra za samostalno kretanje i obuku pasa vodiča slepih i slabovidih osoba.

Povezane vesti