Bila je mezimica čuvenog kreatora čija je smrt promenila lice modne industrije i koji joj je prepisao polovinu svoje imperije.

Alegra Versaće, sestričina legendarnog Đanija Versaćea, ne voli da se eksponira, prilično je povučena i mali broj ljudi zna kako ona zapravo izgleda.

Kada je napunila 18 godina, nasledila je 800 miliona dolara, postavši jedna od najbogatijih tinejdžerki na svetu. Iako bi mnogi sve dali da se nađu na njenom mestu, za Alegru je život sa slavnim prezimenom često bio noćna mora.

Kada se 2010. godine saznalo šta je i koliko nasledila, i od koga, Alegra Versaće preko noći se našla na meti medija i javnosti. Svi su hteli da znaju ko je ona i kako izgleda, jer sve što su imali bile su stare fotografije sa ujakom koji ju je obožavao.

Tog tragičnog 15. jula 1997. godine, kada je Đani ubijen na pragu svoje kuće u Majamiju, promenio se tok života cele porodice. Bio je to ogroman udarac za sve, a posebno za tada 11-godišnju devojčicu.

Period adolescencije obeležila je teška borba sa anoreksijom. Donatela je u jednom trenutku otkrila da je njena ćerka u veoma teškom stanju i da lekari čine sve što mogu, a odnekud je procurila i informacija da je Alegra toliko slaba, da je hrane na slamčicu.

Foto: Profimedia/cademy of Motion Picture Arts & Sciences / Beverly Hills, CA / Tristar Pictures

U kasnijem intervjuu Alegra se prisetila mučnog perioda i otkrila kako je uspela da se izbori sa svojim demonima.

"Godinama sam živela u mraku. To zovem svojim razdobljem nepostojanja. Nisam se sećala ničega pre tog stravičnog dana. Čak sam zaboravila kako je izgledao. Onda su se sećanja vratila, i konačno je nestala praznina koja me je plašila. Bila sam izgubljena u razmišljanjima i nisam mogla da se suočim sa stvarnošću. Više od svega želela sam da budem niko, da budem neprepoznatljiva, da me ne jure. Gde god odem, ja sam Versaće. Nisam mogla da pobegnem i to mi je naštetilo".

Ćerka čuvene Donatele i bivšeg američkog modela Pola Beka odrasla je u predgrađu Milana sa mlađim bratom Danijelom. Elton Džon, kog je obožavala i zvala ujakom, poklonio joj je prvi klavir. Njeni roditelji razveli su se 2000. posle 17 godina braka. Donatela se kasnije udala za Manuela Dalorija, ali ta zajednica trajala je samo godinu dana.

Alegra je završila britansku školu u Milanu, bavila se baletom koji joj je i danas njena velika ljubav, a na univerzitetu u Kaliforniji studirala je francuski jezik, istoriju umetnosti i pozorište. Porodičnom biznisu posvetila se sa 24 godine.

Foto: Profimedia

Naslednica modne imperije živi povučeno, uživa u anonimnosti i tek ponekad pravi društvo majci na javnim događajima.

Povezane vesti