Kako bi otišao na trasnplataciju bubrega u Belorusiju, Saši Markovu je potrebna sva moguća pomoć, kako bi prikupio neophodna sredstva.

Kakvo je njegovo trenutno stanje i koliko novca je potrebno, objasnio je njegov sin Uroš:

- Pre svega, moj tata je na dijalizi već 10 godina, ide 3 puta nedeljno na nju. Kada se vrati sa nje, on je mnogo umoran i mnogo iscrpljen, gde onda ne može da obavlja svoje svakodnevne poslove, gde smo tu mlađi brat i ja i mama, gde mu u svakom smislu i svakom kontekstu možemo pomoći, kako bi on sve to realizovao i uspeo u svakodnevnim aktivnostima. Kada se vrati sa dijalize, može se nekada očekivati i bolovi u stomaku i grčevi, gde on mora da odmara i leži ceo taj dan. Takođe, javljaju mu se ukočenost i utrnuli prsti i ruke i noge, zbog sniženog kalcijuma u krvi. Takođe, pored svega toga, tu je i povišen pritisak - kaže Uroš i dodaje da kada je o sredstvima za lečenje reč, potrebno je da sakupe 10.780.000 kako bi njegov tata otišao i na pripremni pregled i na samu transplantaciju. 

Saši možete pomoći slanjem sms poruke 1724 na broj 3030, a na koji način još možete pomoći i koje akcije će biti održavane kako bi se sredstva što pre sakupila, pogledajte u snimku:

Povezane vesti