Njeni snovi uskoro će postati stvarnost, jer je, posle mnogo strepnje i suza, danas u sedmom mesecu trudnoće. Ukoliko rodi ćerku daće joj ime Sofija, po tragično preminuloj petnaestogodišnjoj devojčici čiju je jetru dobila 2018. godine.

Ivanina borba je počela 2018. godine, a o tome je govorila u "Jutru" na Prvoj televiziji. Prvo su počeli povremeni problemi, da bi se stanje kasnije pogoršalo. Presađena joj je jetra, a donor je bila petnaestogodišnja devojčica Sofija, koja je, nažalost preminula.

Nekoliko godina su trajala razna ispitivanja, da bi 2018, tri godine nakon prvih simptoma, dobila konkretnu dijagnozu i savet da je jedini lek transplantacija jetre.

Sa tadašnjim momkom, a današnjim suprugom, Ivana čeka bebu, a kako je došlo do poziva doktorke koja joj je saopštila da se pojavio organ za presađivanje?

"Ja sam u tom trenutku bila kao na nekom filmu. Rešavala sam svoju zdravstvenu knjižicu na Birou rada i telefon mi je zazvonio negde oko dva popodne. Pozvala me doktorka Nataša Petrović iz tima za transplantaciju jetre i rekla mi da se pojavio organ koji mi po svim parametrima odgovara i da dođem što pre u Urgentni centar sa svim analizama koje u tom trenutku imam kod sebe", prisetila se Ivana dana koji joj je promenio život.

Doktorka koja vodi Ivaninu trudnoću misli da je 99 odsto šanse da je devojčica, a evo kako su se budući roditelji odlučili za ime.

"Od buđenja iz anestezije, posle operacije, odlučila sam sa tadašnjim momkom, a sadašnjim suprugom, da će ako jednog dana dobijemo žensko dete, nositi njeno ime i to je sigurno", rekla je Ivana, a šta je još otkrila saznajte u videu u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.