Proslavljena manekenka Sindi Kraford je zajedno sa Naomi Kembel, Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom, deo generacije koja je obeležila modeling osamdesetih godina.

Sindi zauvek ostaje upmaćena kao jedna od najlepših i najzgodnijih žena, a svoj savršen izgled održava i u šestoj deceniji.

Glamurozan život, modnu pistu i crveni tepih je zamenila malo mirnijim načinom života u Malibuu gde uživa sa svojom porodicom, a vrlo često je govorila i o tome šta spada u njenu dnevnu rutinu, ali i šta se nalazi na njenom jelovniku.

Namirnice koje ne podižu nivo šećera u krvi

Povrće bez skroba kao što su brokoli, spanać, kelj, karfiol, paprika, nezaobilazni su na stolu Sindi Kraford. Potom mahunarke, ali i čia semenke i laneno seme.

Nekadašnja manekenka takođe ne preskače bobičasto voće, ali i mlečne proizvode među kojima joj je grčki jogurt omiljeni.

Humus i povrće za užinu

"Povrće vam daje velike količine vlakana, minerala, vitamina i drugih hranljivih materija. Takođe, ima prirodno malo kalorija. Humus se pravi od leblebija koje obezbeđuju dobru količinu proteina. Zajedno, humus i povrće čine odličnu zdravu užinu."

Topla limunada

Pre nego što započne dan, Sindi obavezno napravi toplu limunadu, a vitamin C je odličan za podizanje imuniteta.

Svako jutro proteinski šejk

Recept za ovaj šejk je podelila još 2020. na svom Instagram profilu.

Sve što vam je potrebno je jedna šolja bademovog mleka, 1/3 smrznute banane, jedna šolja svežeg spanaća uz deset listova sveže mente i jedna kašičica proteina, a potom dodajte malo kakaa.

Pazi na poreklo hrane

Jako je bitno da znate gde kupujete hranu, ali i od koga. Kojim sve preparatima je tretirana i da li je zaista zdrava kao što mislite.

Unosi orašaste plodove

Orašasti plodovi imaju brojne prednosti, a jedna od njih je i da regulišu loš holesterol. Dnevno je dovoljno da unesete onoliko orašastih plodova koliko staje u vašu šaku.

Jede dosta salata

Sve salate, a posebno zelena, nezaobilazne su na meniju Sindi Kraford. Osim što je zdravo, povrće pomaže i u održavanju vitke linije.

Povezane vesti