Iako se kod nas salata najčešće jede uz glavni obrok, nutricionistkinja Branka Mitrović ima drugačiji savet:

- Rotkvice, mladi luk, zelena salata pre obroka, to će fino da obloži organizam, izazove lučenje enzima i onda možemo da nastavimo da jedemo, ali u manjoj količini.

Koliko hrane je prava mera?

- Ona stara mera, da je naš želudac kao pesnica, to je tačno. Može i da se raširi, pa da bude i 2-3 puta veći, ali da bi znali da li treba toliko da pojedemo ili ne ili da bi bili svesni koliko pojedemo, najbolje je staviti na tanjir. Odredite neki tanjir, stavite sve što želite da pojedete i onda ćete imati svest o tome koliko jedete.

Koliko jaja možemo pojesti, a da ne prave problem za organizam, koliko dugo nakon pravljenja smeju da se koriste i šta je još savetovala nutricionistkinja, pogledajte u snimku:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Duration -:-
 
1x
Advertisement

Povezane vesti